Het einde van ISDN is inmiddels ingezet. In ons vorige blog gaven we je 5 voordelen van het alternatief IP Telefonie. Ben je inmiddels klaar om de overstap te maken? Goed idee! In deze blog leggen we je in een stappenplan stap voor stap uit wat je hiervoor moet doen en wat je vooral níet hoeft te doen!

Stap 1: Inventarisatie

De eerste stap begint bij het inventariseren van je huidige telefonie situatie. Welke telefonische diensten gebruikt je bedrijf momenteel? Wij kunnen je hierbij helpen en kijken of je huidige netwerk voorbereid is op ISDN over IP. Daarnaast kijken we of ook je bedrijfscentrale er klaar voor is.

Stap 2: Advies

Om de overstap te maken heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je investeren in de bestaande configuratie, kiezen voor een hybride oplossing of volledig overstappen op de cloud. Onze experts kijken samen met je naar jouw bedrijfssituatie en stellen zo een advies op maat voor je op. Door de juiste keuze te maken kun je nu en in de toekomst veel kosten besparen en altijd bereikbaar blijven.

Stap 3: Implementatie

Afhankelijk van de gekozen oplossing, zal dit met je besproken worden. Wij stellen een migratieplan op welke de leidraad vormt voor de implementatie. Eventuele aanpassingen aan bestaande systemen en/of de uitrol van een nieuwe omgeving wordt door ons uitgevoerd.

Stap 4: Overstappen

Het is aan jou, de keuze om stap voor stap te migreren of het in één keer te doen. Wij helpen je met de migratie naar ISDN over IP zonder enige onderbreking van bereikbaarheid.

Stap 5: Live!

Tijd om officieel live te gaan en te profiteren van de voordelen van ISDN over IP! De oude ISDN centrales kunnen weg. Vanaf nu kun je gaan besparen op je telefoonkosten en profiteren van de uitgebreide functionaliteiten en een optimale bereikbaarheid.

Klaar om de overstap te maken? Of heb je nog vragen?

Wij helpen je graag!