Inmiddels weten we bijna niet beter dan dat thuiswerken nog steeds de norm is. Organisaties moeten daarom zo zijn ingericht, dat als het weer kan, kantoren zijn ingericht volgens de zogeheten anderhalvemetersamenleving.

Veel organisaties zijn door de coronapandemie versneld gebruik gaan maken van unified en intelligent communications platformen, zoals Microsoft Teams. Wist je dat cijfers vanuit Microsoft aantonen dat het gebruik van Microsoft Teams in de eerste week van de coronamaatregelen met een factor 14 is gegroeid? En dat inmiddels 60% van de Nederlanders video activeert tijdens vergaderingen?

Ongeschikte vergaderruimtes en middelen

Naast het feit dat de indeling van veel vergaderruimtes niet aansluit bij de anderhalvemetersamenleving, toont recent onderzoek ook aan dat maar 15% van de vergaderruimtes überhaupt geschikt is voor online vergaderen met middelen voor audio en video van hoge kwaliteit!

Nu veel werknemers de komende tijd nog steeds deels blijven thuiswerken en een ander deel het kantoor wellicht wel weer zal gaan gebruiken, herken je waarschijnlijk ondertussen de perikelen die ontstaan als medewerkers met elkaar willen gaan samenwerken. Uitspraken als “je staat nog op mute”, “kan je ons horen?!?” en “wij zien jouw wel” zijn sterk gestegen in de top 10 uitspraken op het werk. Erg zonde van de verminderde productiviteit, concentratie en effectiviteit van de vergadering of ontmoeting.

Hoe zorg je er nu voor dat deze ruimtes wél efficiënt zijn ingericht en geschikt voor die anderhalvermetersamenleving?

De oplossing: een 180 graden field of view

De Jabra Panacast

De Jabra Panacast is een camera met niet één, maar drie camera’s met 4K kwaliteit aan boord. Uiteraard is de Jabra Panacast volledig Microsoft Teams en Microsoft Teams Rooms (MTR) gecertificeerd. Door middel van geavanceerde en geïntegreerde slimme technieken worden deze drie beelden samengevoegd en ontstaat er één 180 graden field of view beeld. Omdat de meeste camera’s niet verder komen dan een 120 graden field of view, is deze camera uitermate geschikt voor kleinere vergaderruimtes. Op deze manier kun je ook in die ruimtes iedereen in beeld krijgen én rekening houden met de anderhalve meter afstand. Omdat de PanaCast compact is, maak je met de table stand van elke kamer een meetingroom.

Vanuit Detron bieden we een Meeting Room in a Box waarmee je jouw vergaderruimte 30 dagen lang helemaal voor niets kan voorzien van de juiste apparatuur voor de anderhalfmeterafstands samenleving, maar ook hoge kwaliteit kan videovergaderen met bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of  WebEx.

In de Jabra meeting room in a box vind je onder andere:

  • Een Jabra Panacast 4K camera
  • Een tablestand om de Panacast op de juiste hoogte te zetten
  • Een USB Hub om jouw laptop middels 1 usb-c kabel aan te sluiten op de camera, speaker en je bestaande TV scherm
  • Een Jabra Speaker voor het geluid

Grotere ruimtes

Voor vergaderruimtes waarbij een 180 graden field of view minder belangrijk is omdat de camera ver genoeg van de tafel af kan staan, zijn er ook andere oplossingen. Denk aan de nieuwste Microsoft Teams Collaboration Bars en Microsoft Teams Room (MTR) gebaseerde systemen van Poly en Yealink.

Meeting Room in a Box ontvangen?

In ons (anderhalf meter afstand) democenter in Veenendaal kun je de oplossingen zelf ervaren. Liever meteen bestellen? Neem dan contact met ons op.