Eindelijk is het zover: T-Mobile ondersteunt vanaf nu eSIM en is daarmee de eerste grote Nederlandse provider die dit doet. Lees hier alle voordelen van de eSIM.

De eSIM zorgt ervoor dat je op de nieuwste iPhones twee telefoonnummers kunt gebruiken. Het is dan ook de eerste dualsim-mogelijkheid voor de iPhone via een Nederlandse provider. De eSIM is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone XR, XS en XS Max.

Voor zakelijke gebruikers en wereldreizigers

Vooral voor gebruikers die zowel een zakelijke als een privé telefoon hebben, komt de eSIM als geroepen. Ook voor wereldreizigers kan de eSIM van pas komen. Met name als je reist buiten de EU waar je extra moet betalen voor mobiele data. Je gebruikt dan een lokale simkaart, maar met de T-Mobile eSIM ben je toch bereikbaar op je Nederlandse nummer. Zo blijf je ook op je eigen nummer bereikbaar voor het thuisfront; ideaal

Wat heb ik nodig?

Om bij T-Mobile met de eSIM van start te gaan, heb je twee dingen nodig:

  • Een geschikt toestel. Momenteel zijn dat de iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR.
  • Een particulier of zakelijk T-Mobile-abonnement.

Ook voor tablets

Naast de iPhones biedt T-Mobile ook databundels aan voor tablets met de eSIM. Deze kun je gebruiken op geschikte iPad-modellen. Dat zijn op dit moment de iPad Pro 2018, iPad Air 2019 en iPad mini 2019 (alleen in de Cellular-uitvoeringen). Er worden geen extra kosten in rekening gebracht als je kiest voor de eSIM bij het verlengen of opnieuw afsluiten van je abonnement. Heb je nu al een bundel bij T-Mobile, dan kun je voor een klein eenmalig bedrag online een simkaartwissel aanvragen.

Beperkingen

Belangrijk om te weten is dat er nog enkele beperkingen zitten aan het gebruik van de eSIM en de dualsim-functie op de iPhone. WhatsApp ondersteunt standaard maar één nummer. Om dit te omzeilen kun je voor het extra nummer WhatsApp Business gebruiken. Voor iMessage en FaceTime kun je momenteel maar één nummer gebruiken. Na de introductie van update iOS 13 is het wél mogelijk om beide nummers voor iMessage in te stellen.