Per 17 mei heeft Detron de Calling for Microsoft Teams advanced specialization status en de Meetings and Meeting Rooms for Microsoft Teams advanced specialization behaald. Door middel van deze twee advanced specializations toont Detron aan uitgebreide kennis en expertise te hebben bij het demonstreren, adviseren en implementeren van Microsoft Teams gebaseerde telefonie- en vergaderruimte oplossingen. 

Voor het behalen van beide advanced specialization statussen diende Detron te voldoen aan meerdere vereisten. Detron is al geruime tijd in het bezit van de cloud productivity certificering, één van de eerste vereisten voor het behalen van deze statussen. Verder dienden voldoende medewerkers MS-700 (Managing Microsoft Teams) gecertificeerd te zijn en diende Detron meerdere assessments te halen waarin de focus volledig ligt op de telefonie- en vergaderruimte functionaliteiten in Microsoft Teams. Tot slot diende Detron aan te tonen aan Microsoft dat er minimaal 5.000 actieve gebruikers per maand met hun oplossingen actief zijn.

Remco de Kramer, Product Marketing Manager bij Microsoft: “Nu Microsoft Teams het platform is geworden om in samen te werken, kijken organisaties hoe ze meer uit Teams kunnen halen. Bijvoorbeeld om kosten te besparen of hybride werk beter te faciliteren. Doordat Microsoft Teams Unified Communications en Teamwork combineert kan het de bestaande (hosted) telefoon-centrale vervangen. Omdat dit complex kan zijn, biedt een partner met een hoge mate van expertise de beste ervaring. Door het behalen van advanced specializations heeft Detron aangetoond deze partner te zijn. Klanten profiteren van de expertise van Detron bijvoorbeeld doordat bestaande telefonie infrastructuur wordt meegenomen in de migratie naar Teams Calling en organisaties bereikbaar blijven.”

“Als bekroonde Microsoft Gold Partner is Detron buitengewoon trots op deze twee advanced specialization statussen”, aldus Cees de Jong, Chief Operations Officer bij Detron. “Deze geavanceerde specialisaties onderscheiden ons van andere Microsoftpartners en tonen onze uitgebreide kennis en ervaring van het migreren, implementeren, toepassen en beheren van deze Microsoft Cloud based oplossing en bij onze klanten. Daarnaast onderstreept het onze focus op het samenbrengen van IT- en Telecom oplossingen binnen de werkplek”.

Over Detron

Detron is een onafhankelijke ICT-dienstverlener voor de healthcare, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening en leverancier van werkplekdiensten, (hybride) cloud- en infrastructuurdiensten, connectiviteit, security en (unified) communication-oplossingen. Detron geeft richting aan resultaat en ontzorgt opdrachtgevers door de regie over de ICT-omgeving over te nemen.