ICT-dienstverleners Detron en Zetacom maken bekend dat de gelijktijdige overname van beide bedrijven door Avedon Capital Partners op 5 april jl. succesvol is afgerond, na goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het bereiken van overeenstemming over de financiering met Kartesia.

De op 15 februari 2023 aangekondigde transactie wordt gefinancierd door Kartesia, een toonaangevende Europese specialistische aanbieder van financieringsoplossingen aan kleine en middelgrote bedrijven. De financiering wordt niet alleen aangewend voor deze overname, maar biedt ook ruimte voor toekomstige acquisities.

Tom Tank, CEO van de groep: “Uiteraard zijn wij heel blij met de steun van Avedon Capital Partners en Kartesia om onze groeiambities waar te kunnen maken. Wij geloven in het belang van kwalitatieve en kwantitatieve groei van ons portfolio. Zo kunnen onze klanten zich focussen op hun kernactiviteiten, terwijl wij hen blijvend voorzien van de beste ICT-oplossingen.”

Willem van der Veer, Investment Director bij Avedon Capital Partners: “De samenwerking met Kartesia toont andermaal aan dat investeren in de ICT-industrie aantrekkelijk is als er een plan aan ten grondslag ligt met een uitgekiende groeistrategie, zoals dat van Detron en Zetacom. We zijn verheugd dat we tot afronding van de transactie zijn gekomen en kijken uit naar de komende periode.”

Ruben Moen, Associate Director, Kartesia: ‘We zijn verheugd om Avedon Capital Partners en het managementteam van Detron en Zetacom te ondersteunen bij het realiseren van deze transactie. We zijn ervan overtuigd dat onze financieringsoplossing de groep de middelen en flexibiliteit zal bieden die het nodig heeft om de ambitieuze groeistrategie uit te voeren.”

Over Detron/Zetacom

Detron/Zetacom is dé onafhankelijke IT- & telecom-partner voor de zorg, industrie, overheid en zakelijke markt. Detron/Zetacom focust op de digitale werkplek, communicatieoplossingen én digitale zorgoplossingen. Detron/Zetacom helpt organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren met slimme technologie. Er werken ruim 600 medewerkers vanuit acht locaties in Nederland.

Over Avedon Capital Partners

Avedon Capital Partners is een participatiemaatschappij met kantoren in Amsterdam en Düsseldorf, die zich richt op groeiende mid-market ondernemingen in de Benelux en DACH regio’s. Avedon ondersteunt ambitieuze ondernemers en managementteams bij het versnellen van organische groei, internationale expansie en/of een buy-and-build strategie. Avedon richt zich op bedrijven in vier sectoren: i) business services, ii) software & technology, iii) smart industries en iv) consumer & health. Kijk voor meer informatie op www.avedoncapital.com.

Over Kartesia

Kartesia is een pan-Europese, onafhankelijke en private aanbieder van financiering die zich richt op het verschaffen van maatwerkoplossingen over de gehele kapitaalstructuur aan martkleidende middelgrote bedrijven, met als doel het versnellen van de groei. Kartesia beheert meer dan €5mld. aan vermogen middels een team van 80 ervaren professionals verdeeld over de investerings en operationele activiteiten en onder leiding van de vier oprichters-Managing Partners. Kartesia heeft kantoren in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, Munchen en Parijs. Kijk voor meer informatie op www.kartesia.com.