Detron is door Microsoft geselecteerd om deel te nemen aan het Microsoft Practice Development Programma voor Office 365 Cloud Voice, de telefonie-oplossing van Microsoft. Het programma houdt in dat de Practice Development Unit (PDU) van Microsoft en haar partners gezamenlijk Cloud Voice uitrollen en de kwaliteit borgen.

Het programma bevat een plan, deliver en operate-fase en is bedoeld om standaarden te ontwikkelen voor de wereldwijde uitrol van deze cloudtelefonie-toevoeging op de werkplek. “Binnen Nederland zijn er slechts enkele organisaties geselecteerd aan het Practice Development Unit (PDU) van Microsoft en het is natuurlijk een voorrecht dat wij als Nederlands bedrijf mogen helpen bij de uitrol van deze nieuwe propositie bij onze klanten,” zegt Peter Bakker, directeur Communication Solutions van Detron.

Volgens Bakker is het samenwerken met telecombedrijven die ook IT in het portfolio hebben, een verstandige strategie van Microsoft om deze telefonie-toevoeging op de werkplek volledig te kunnen integreren. “Telefonie is tegenwoordig geïntegreerd in de werkplek van de klant en dus ook in zijn IT-bedrijfsproces. Het verdwijnen van de losse telefoon op het bureau vraagt om een heel andere aanpak, omdat telefonie ook in de cloud een specialisatie blijft,” duidt hij. “De traditionele distributiekanalen van Microsoft zijn vaak stand-alone IT-partijen zonder specifieke kennis over telefonie, waardoor dergelijke cloudtelefonie-projecten soms fout lopen. Microsoft springt hier nu op in door de samenwerking met telefoniepartners met IT-kennis actief te zoeken en te benutten. Het wordt daardoor niet ‘sale with’, maar ‘build with’.”

Detron en Microsoft weten elkaar qua samenwerking goed te vinden. Zo heeft Detron recentelijk de Gold Partner-status behaald voor Skype for Business. Dat betekent dat klanten erop kunnen vertrouwen dat Detron volledig is gecertificeerd voor deze telefonie-toevoeging op de werkplek van Microsoft. Bakker: “De verkiezing voor deelname aan het Practice-programma en het behalen van de Gold Partner-status kenmerken de sterke band tussen Microsoft en Detron. We investeren samen om gezamenlijk tot mooie resultaten te komen.”