Waardenburg, 6 april 2012 – Detron ICT Groep (Detron) heeft de aanbesteding van de overheidstelecommunicatie (OT2010) van het cluster VoIP-centrales gewonnen.

Dit is de grootste opdracht die Detron in haar driejarig bestaan heeft binnengehaald. De Staat en Detron hebben 29 maart j.l. de overeenkomst ondertekend.

De overeenkomst draait om de levering van op IP gebaseerde communicatiesystemen, inclusief de basisdienstverlening, die nodig is voor het inrichten, implementeren en beheren van die systemen. Van de overeenkomst gaan 9 ministeries inclusief ongeveer 100 (rijks)overheidsorganisaties gebruik maken. De overheid verwacht, over de gehele looptijd van maximaal 8 jaar, circa 100.000 VoIP-poorten af te nemen.

“Met het binnenhalen van deze grootste Nederlandse VoIP-opdracht bewijst Detron ook voor de overheid de meest toonaangevende ICT-partner te zijn op dit gebied”, aldus George Banken, oprichter van Detron ICT Groep.

De keuze voor Detron is onder andere gebaseerd op het innovatieve concept wat ontwikkeld is in samenwerking met telefooncentraleproducent Mitel. Het cluster VoIP centrales, welke in november 2011 werd aanbesteed, is daarnaast het specialisme van de business unit Detron Telecom Enterprise. Het team heeft jarenlange ervaring met vraagstukken op het gebied van VoIP telefonie en aanvullende functionaliteiten zoals audio- en videoconferencing en hosted telefonie, waarbij de centrale in de ‘cloud’ staat.

Na de proof of concept fase zal naar verwachting in juni 2012 gestart worden met de inrichting en implementatie van de eerste VoIP-centrales.