Veenendaal, 25 maart 2015 – Met de diversiteit aan software en de opmars van cloud wordt de uitdaging voor bedrijven om licenties te doorgronden alleen maar groter. Ronald Knoop, CCO van Detron: ‘Chaos ligt op de loer.’

Als bedrijven overstappen naar de cloud kunnen ze hun licentielandschap niet 1 op 1 overzetten. De mogelijkheden om cloud te licenseren zijn eindeloos en dat maakt de keuze in het licentieoerwoud er niet makkelijker op. Reden voor Detron ICT Groep om haar adviesdiensten op het gebied van licentieovereenkomsten uit te breiden. Als ICT-dienstverlener is dat een unieke aanvulling.

Kennis van en goed advies over de juiste licenties is van groot belang, helemaal als het gaat om cloud diensten. Knoop: “Als cloud leverancier zien wij bij onze klanten hoe belangrijk licentiebeheer is. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om naast beheer gebruik te maken van de kennis van Detron licentiespecialisten. Speciaal voor onafhankelijk advies bij de aanschaf van de juiste cloud gerelateerde software van o.a. Microsoft, Citrix en VMware.”

Detron is partner van diverse gerenommeerde cloud software leveranciers. Knoop: “Bedrijven moeten weloverwogen de cloud in en niet over één nacht ijs gaan. Er valt veel winst te behalen als er goed wordt nagedacht over de licentiepositie voordat de overstap naar de cloud wordt gemaakt. Zo voorkom je dat men betaalt voor functionaliteit die al in huis is. Tevens is men zich bewust wat er allemaal gebruikt wordt, wat er nodig is en waar er bespaard kan worden. Een goed licentiebeleid levert een organisatie geld op.”