Zijn jouw vergaderruimtes al geschikt voor de anderhalvemetersamenleving?

Recent heeft de overheid aangekondigd dat organisaties plannen moeten maken om zich gereed te maken voor de zogeheten anderhalvemetersamenleving. Maar hoe staat het met de vergaderruimtes in de nu nog bijna lege kantoren? Hiervoor is een aanpassing in indeling nodig.

Meer weten? Neem contact op met Mohamed

Mohamed Taybi, Accountmanager
T: 06-18751059
LinkedIn

Veel organisaties zijn door deze situatie versneld gebruik gaan maken van unified en intelligent communications platformen, zoals Microsoft Teams. Wist je dat cijfers vanuit Microsoft aantonen dat het gebruik van Microsoft Teams in de eerste week van de coronamaatregelen met een factor 14 is gegroeid? En dat inmiddels 60% van de Nederlanders video activeert tijdens vergaderingen?

Ongeschikte vergaderruimtes en middelen

Naast het feit dat de indeling van veel vergaderruimtes niet aansluit bij de anderhalvemetersamenleving, toont recent onderzoek ook aan dat maar 15% van de vergaderruimtes überhaupt geschikt is voor online vergaderen met middelen voor audio en video van hoge kwaliteit!

Hoogstwaarschijnlijk zullen veel werknemers de komende tijd deels blijven thuiswerken, waarbij een ander deel het kantoor zal gaan gebruiken als ontmoetingsplaats. Stel je nu voor dat een medewerker een afspraak heeft op kantoor en nog snel even wil communiceren of samenwerken met zijn collega die thuis aan het werk is. Wanneer de middelen hiervoor nog niet op orde zijn, zal dit ongetwijfeld resulteren in een verminderde productiviteit, concentratie en effectiviteit van de vergadering of ontmoeting.

De oplossing: een 180 graden field of view

Hoe zorg je er nu voor dat deze ruimtes wél efficiënt zijn ingericht en geschikt voor die anderhalvermetersamenleving? 

De Jabra Panacast
De Jabra Panacast is een camera met niet één, maar drie camera’s met 4K kwaliteit aan boord. Uiteraard is de Jabra Panacast volledig Microsoft Teams en Microsoft Teams Rooms (MTR) gecertificeerd. Door middel van geavanceerde en geïntegreerde slimme technieken worden deze drie beelden samengevoegd en ontstaat er één 180 graden field of view beeld. Omdat de meeste camera’s niet verder komen dan een 120 graden field of view, is deze camera uitermate geschikt voor kleinere vergaderruimtes. Op deze manier kun je ook in die ruimtes iedereen in beeld krijgen én rekening houden met de anderhalve meter afstand. Omdat de PanaCast compact is, maak je met de table stand van elke kamer een meetingroom.

 

 

Jabra verstrekt speciaal voor deze actie een extra 15% korting op de Panacast van 25 mei tot 31 juli 2020.

120 graden field of view

180 graden field of view met anderhalve meter afstand

Grotere ruimtes

Voor vergaderruimtes waarbij een 180 graden field of view minder belangrijk is omdat de camera ver genoeg van de tafel af kan staan, zijn er ook andere oplossingen. Denk aan de nieuwste Microsoft Teams Collaboration Bars en Microsoft Teams Room (MTR) gebaseerde systemen van Poly en Yealink.

Zelf eens ervaren?

In ons (anderhalf meter afstand) democenter in Veenendaal kun je de oplossingen zelf ervaren. Toch liever een demonstratie of uitleg op afstand? Ook dit kunnen we voor je verzorgen. Neem hiervoor contact op met Mohamed!

Ja, ik wil meer informatie ontvangen