Steeds meer bedrijven hebben medewerkers uitgerust met smartphones of overwegen dit juist binnenkort of op termijn te gaan doen. Dit komt vooral omdat de werkplek steeds meer flexibel wordt en ook omdat thuiswerken grotendeels de norm is geworden. Tevens zijn er steeds meer mogelijkheden om de bereikbaarheid van medewerkers en de manier waarop ze samenwerken en communiceren verder te optimaliseren. Dit is dan ook waarom veel organisaties tegenwoordig goede smartphones aanschaffen. Tegelijkertijd komen we erachter dat deze aanschaf een serieuze investering vraagt die wel “even” moet worden voldaan aan de gekozen leverancier. En dat niet alleen nu, maar afhankelijk van de afschrijving, in de toekomst weer. 

En dan begint het pas… Hoe hou je als organisatie alles in stand? Hoe ben je bereikbaar als je smartphone het plotseling (deels) niet meer doet of verloren gaat door verlies of diefstal? Wat gebeurt er met de data die aanwezig is op je device. Is deze nog bereikbaar? Of erger nog: kan deze in verkeerde handen terechtkomen? En wat als er collega’s vertrekken of juist worden aangenomen? Hoe regelen we dat allemaal op een georganiseerde wijze?  
 
Kortom: een goede bereikbaarheid en samenwerking gaan gepaard met een investering aan de voorkant en vraagt tijdens de levensduur ook nog veel inspanning en de nodige kosten om alle “smartphones” in de lucht te houden. Bij Detron helpen we al veel klanten met het perfecte antwoord op bovenstaande. 

Device as a Service (DaaS)

Oftewel een smartphone, tablet of elk andere device waarbij jij deze niet meer in één keer afrekent, maar juist afneemt in een slimme maandelijkse constructie. Daarbij bieden wij onze klanten altijd noodzakelijke en duurzame accessoires zoals een screenprotector en hoes om de bescherming te optimaliseren. Want eerlijk is eerlijk: iedere smartphone of tablet maakt weleens onvrijwillig contact met een vloer of straat. 

We houden rekening met de inruilwaarde van de te leveren smartphone en wij bieden zelfs een fair overnamebedrag voor de smartphones die nu in gebruik zijn. Hierdoor zal de totale investering fors lager uitpakken dan de gebruikelijke eenmalige aanschaf. Mooie bijvangst is dat de ingenomen smartphones zoveel mogelijk een tweede leven krijgen waardoor onze unieke oplossing ook nog eens maatschappelijk verantwoord is.  
 
Daarnaast is het mogelijk om jouw smartphones en tablets via ons volledig gemanaged te beveiligen via Microsoft Intune, IBM Maas360 of Samsung Knox. Alle genoemde zijn softwareoplossingen waarmee mobiele devices volledig te managen zijn. Dus geen vraagtekens meer over beschikbaarheid of beveiliging van data binnen de online werkplek. Jij als werkgever bepaalt aan de voorkant hoe hier gemakkelijk mee wordt omgegaan.   
 
Na de looptijd of eerder indien gewenst, bieden wij ook de mogelijkheid om alle aanwezige data op het device op gecertificeerde wijze te verwijderen. Zo voldoe je als organisatie aan de GDPR-regelgeving en verklein je het gevaar op een potentieel datalek.     

Meer weten?

Met de inzet van Device as a Service van Detron betaal je nooit meer te veel en zijn jouw smartphones en tablets optimaal beschermd en veilig. En je voorkomt onnodig offline gebruik.  Wil jij weten wat Device as a Service voor jouw organisatie kan betekenen?  Neem dan contact op met Tom Jansen via het telefoonnummer 088-2323200 of via tom.jansen@detron.nl