Microsoft heeft veranderingen doorgevoerd met betrekking tot het aanbod van Microsoft Teams Rooms licenties. Met ingang van september 2022 verkoopt Microsoft niet langer de Microsoft Teams Rooms Standard en Premium licenties waar je nu wellicht nog gebruik van maakt. Vanaf 1 juli 2023 is het niet meer mogelijk om met een Microsoft Teams Rooms Standard, Microsoft Teams Rooms Premium óf gebruikerslicentie zoals E1 of E3 aan te melden op Teams Meeting Room apparatuur. Dit heeft mogelijk invloed op de werking van jouw video conferencing apparatuur. 

Nieuwe licentiemodel

Het nieuwe licentiemodel bestaat uit de Microsoft Teams Rooms Basic en Microsoft Teams Rooms Pro licentie. De voornaamste verschillen zitten in de verdeling van functionaliteiten. Zo wordt de Microsoft Teams Rooms Basic licentie gratis aangeboden tot een maximum van 25 ruimtes. De Microsoft Teams Rooms Pro licentie biedt extra functionaliteiten zoals Whiteboard en Dual Display.

Microsoft Teams Rooms Pro

Microsoft Teams Rooms Pro biedt geavanceerde vergaderervaringen die beter zijn geoptimaliseerd voor hybride, geavanceerde beveiliging, gedetailleerde beheercontroles en uitgebreide rapportage en analyses.

  • Geavanceerde hybride vergaderervaringen zoals inclusieve lay-outs, intelligente audio en video, en aanpassingen van branding.

  • Afstandsbeheer, groepsacties, realtime apparaat beheer en vergaderanalyse.

  • Enterprise level beveiliging met Microsoft Defender voor Endpoint en IoT.

  • Ontvang nieuwe functies en optimalisaties (bijv. apparaatinstellingen, fabriek reset op afstand, enz.) gericht op het verbeteren van de productiviteit van gebruikers en beheerders via periodieke updates.

Microsoft Teams Rooms licenties voor en na september

Hieronder vind je een compleet overzicht met de functionele verschillen van beide licenties.

Vergelijk licenties

Wij helpen je graag

Heb je een vraag  over jouw Microsoft Teams Rooms of wil je meer weten over wat Detron voor jouw organisatie kan betekenen? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar met deskundig en vrijblijvend advies op maat. Bel naar onderstaand nummer of mail ons:

088 44 60 000
Bas.van.de.Glind@detron.nl

Whitepaper: ‘Meeting room solutions. Effectief samenwerken en communiceren.’

Bedrijven en instellingen zijn massaal het hybride werken gaan omarmen. Medewerkers krijgen steeds vaker de vrijheid om zelf te bepalen waar ze hun werk het beste kunnen doen. En dat is goed nieuws, want het draagt bij aan de productiviteit en efficiency. Het vraagt echter wel van organisaties om deze werkwijze te faciliteren met de juiste technologieën – al dan niet als onderdeel van de Digital Workspace.

Download hier het gratis whitepaper ‘Meeting room solutions’ en ontdek hoe jouw organisatie effectief kan samenwerken en communiceren met de juiste vergaderoplossingen.

Download het whitepaper