Vanaf 31 maart 2024 rolt Microsoft een nieuwe Teams-client uit voor alle gebruikers die nog op gebruik maken van Classic Teams, waarbij de nieuwe Teams-client voor hen wordt geïnstalleerd en de klassieke Teams-client wordt verwijderd.

Voor gebruikers waarbij de nieuwe Teams al geïnstalleerd is

Sinds 1 februari 2024 zien alle klassieke Teams-gebruikers waar de Nieuwe Teams wel al is geïnstalleerd maar de gebruiker nog niet is overgestapt naar het nieuwe Teams een informatiebanner om hen te herinneren aan de tijdlijn voor de automatische update. Deze banner verschijnt in het hoofdvenster van de Teams-client bovenaan de pagina (onder de hoofdbalk). Wij attenderen je erop dat alle gebruikers die deze melding krijgen, voor 31 maart 2024 naar de nieuwe Teams app overgestapt moeten zijn. Dus maak dit kenbaar aan jouw eindgebruikers.

Voor gebruikers met een niet-ondersteund OS

Als jouw organisatie nog gebruikt maakt van Windows Server 2016 en ouder dan is Classic Teams niet meer beschikbaar voor gebruik na 30 juni 2024. In deze situatie zien jouw eindgebruikers het volgende in de Teams app:

Als je de nieuwe Teams wilt gebruiken, moet jouw OS bijgewerkt worden. Detron helpt je graag met een Windows Server OS upgrade of een migratie naar de Detron Digitale werkplek. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Overige meldingen

Het kan zijn dat eindgebruikers nog een andere boodschap zien:

  1. Classic Teams is niet meer beschikbaar voor gebruik na 31 maart 2024 en we kunnen niet updaten naar de nieuwe Teams vanwege het organisatie-beleid.  Neem in dat geval direct met onze servicedesk contact op.
  2. Classic Teams is niet meer beschikbaar voor gebruik na 31 maart 2024. Deze melding verschijnt wanneer jouw Teams updatebeleid is ingesteld op Niet ingeschakeld. Neem in dat geval ook direct contact op met onze servicedesk

Samenvattend:

  • Als je na 31 maart 2024 al met de nieuwe Teams werkt, verandert er niets. Je Teams blijft werken zoals verwacht.
  • Als je op 31 maart 2024 nog met Classic Teams werkt, word je automatisch bijgewerkt naar de nieuwe Teams-client. Gebruikers kunnen na deze datum niet meer terugschakelen naar klassieke Teams, omdat klassieke Teams dan niet meer functioneel is. Microsoft zal proberen om klassieke Teams te de-installeren.
  • Als jouw organisatie nog gebruik maakt van Windows Server 2016 of ouder en deze is eind maart nog niet bijgewerkt, dan zal je klassieke Teams client blijven werken tot 30 juni 2024. Er blijft een waarschuwingsbanner bovenaan je client staan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met jouw account- of servicemanager of bel naar 088 44 60 000 en we helpen je graag verder.