Wachtwoorden fungeren als slot voor onze belangrijke gegevens. Ondanks dat het zo’n belangrijk onderdeel is van het beschermen van onze gegevens, gebruiken we vaak korte en makkelijk te raden wachtwoorden. Om het nog erger te maken, hergebruiken we vaak een klein aantal wachtwoorden voor al onze accounts zodat we het makkelijker kunnen onthouden.

Waarom een Password Manager gebruiken?

Toch vergeten we nog steeds welke wachtwoorden we waar hebben gebruikt en verspillen we tijd met het opnieuw instellen van wachtwoorden of het doorzoeken van onveilige plakbriefjes die al dan niet up-to-date zijn.

Idealiter zou elk wachtwoord dat je gebruikt lang, willekeurig en uniek moeten zijn. En je wilt je wachtwoorden veilig bewaren.

Detron biedt nu een Password Manager aan in de Detron Digitale Werkplek om alle gebruikers in jouw organisatie te helpen met het managen van hun wachtwoorden.

De voordelen van de Password Manager:

  • Genereert wachtwoorden, slaat deze op en vult deze automatisch in.
  • Beschikbaar op alle apparaten en in alle browsers.
  • Alle wijzigingen die je aanbrengt op één apparaat zijn onmiddellijk overal beschikbaar.
  • De wachtwoordkluis is te beveiligen met tweefactorauthenticatie.
  • Biedt actieve beveiliging; je wordt gewaarschuwd wanneer er wachtwoordschendingen zijn en je wordt op de hoogte gebracht wanneer er zwakke of kwetsbare wachtwoorden zijn.

Wij helpen je graag

Vanaf 1 augustus 2023 is de Password Manager als optie beschikbaar in de Detron Digital Workspace.

Wil jij je Detron Digital Workspace uitbreiden met de Password Manager? Neem dan contact op met jouw account- of servicemanager of bel naar 088 44 60 000 en we helpen je graag verder.

Whitepaper: ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’

Thuiswerken of werken op een andere locatie dan (uitsluitend) op kantoor is de afgelopen tijd de norm geworden; het nieuwe normaal. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een digital workspace? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je allemaal op letten?

Download hier het gratis whitepaper ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’:

Download de Digital Workspace whitepaper