In de huidige digitale wereld, waar technologie een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, speelt security een cruciale rol. Of we nu online winkelen, sociale media gebruiken, of gevoelige informatie delen, het waarborgen van de veiligheid van onze digitale activiteiten is van essentieel belang. Iedere maand nemen we je mee in het onderwerp security, hoe het ons beschermt in het steeds veranderende digitale landschap en hoe dit geregeld is binnen de Detron Digital Workspace.

Identiteits- en toegangsbeheer

Gegevens zijn steeds vaker verspreid over verschillende platforms en apparaten. Het waarborgen van de veiligheid van je bedrijfsinformatie is dan ook een topprioriteit. Identiteits- en toegangsbeheer speelt hierbij een cruciale rol.

Identiteit is de sleutel tot toegang. Het gaat om het verifiëren van de identiteit van gebruikers en ervoor zorgen dat ze alleen toegang hebben tot de juiste bronnen en gegevens. Traditionele methoden zoals wachtwoorden zijn niet altijd voldoende om een robuuste beveiliging te garanderen. Cyberaanvallen, zoals phishing en het stelen van referenties, vormen nog steeds een groot risico. Het is daarom essentieel om gebruik te maken van geavanceerdere vormen van authenticatie en autorisatie.

Azure Voorwaardelijke Toegang

Hier komt Azure Voorwaardelijke Toegang om de hoek kijken. Met Voorwaardelijke Toegang stel je voorwaarden in waaraan moet worden voldaan voordat gebruikers toegang krijgen tot bepaalde applicaties, gegevens of bronnen. Deze voorwaarden kunnen variëren van specifieke locaties en tijdstippen tot het gebruik van multi-factor authenticatie en apparaat beheer. Door deze voorwaarden in te stellen, is de toegang tot gevoelige informatie beter te controleren en ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsbronnen te voorkomen.

Een van de krachtige functies van Azure Voorwaardelijke Toegang is het dynamische karakter ervan. Het past zich aan de context van de gebruiker aan en reageert op real-time gebeurtenissen. Stel dat een gebruiker normaal gesproken toegang heeft tot bedrijfsgegevens vanuit kantoor, maar plotseling probeert in te loggen vanaf een verdachte locatie. Voorwaardelijke Toegang detecteert dat dit afwijkt van het gebruikelijke gedragspatroon en blokkeert de toegang of vraagt om aanvullende verificatie. Hierdoor kunnen verdachte activiteiten snel worden gedetecteerd en potentiële inbreuken worden voorkomen.

Toepassing binnen de Detron Digital Workspace

Binnen de Detron Digital Workspace hanteren wij een baseline die is gebaseerd op de best practices van Microsoft. Door middel van deze baseline dragen wij zorg voor het veilig kunnen authentiseren naar data in de cloud, zoals E-mail, documenten en applicaties.

Additioneel kan Detron voorzien in het verhogen van de beveiliging wanneer hier specifieke wensen of vereisten zijn vanuit het beveiligingsbeleid van je organisatie of wanneer je dient te voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving.

Advies

Bij Detron begrijpen we de waarde van een sterke beveiliging voor je bedrijf. Als ervaren IT-dienstverlener staan we klaar om je te adviseren bij jouw security vraagstukken. Met ons deskundige team van security professionals kunnen we je helpen bij het identificeren en aanpakken van potentiële risico’s. Van netwerkbeveiliging tot gegevensbescherming en het opzetten van een solide beveiligingsinfrastructuur, wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw behoeften en doelen. Vertrouw op Detron voor je security uitdagingen en bouw aan een veilige digitale toekomst voor uw organisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met jouw account- of servicemanager of bel naar 088 44 60 000 en we helpen je graag verder.