Een gesloten afdeling is verre van ideaal, vindt Thebe. Het geeft onrust en gaat ten koste van de kwaliteit van leven. De zorgorganisatie wil daarom af van de dichte deuren. Eind september zette Thebe de eerste stap: de opening van de beleeftuin bij woonzorgcentrum De IJpelaar in Breda. Met slimme techniek doet Thebe kennis op over het gedrag van gebruikers van de beleeftuin en hoe dit gedrag wordt beïnvloed, met als doel het creëren van een fijne en veilige omgeving, mét bewegingsvrijheid.

Een fijne en veilige omgeving, mét bewegingsvrijheid

De beleeftuin is een heerlijke plek, met fleurige bloemen, een volière met vrolijk kwetterende vogels en zelfs kippen en konijnen. Ook is er een mooie kas. Kortom, de tuin prikkelt alle zintuigen. Je kunt hier heerlijke rondes lopen of neerstrijken op één van de gezellige terrasjes. In de tuin zullen ook allerlei activiteiten voor bewoners plaatsvinden. Minder opvallend is de technologie die Open Care Connect Partners Detron en Eurocom in de beleeftuin plaatste. In combinatie met polsbandjes kan Thebe voortaan het beweeggedrag volgen van de aanwezigen in de tuin. Om te beginnen dat van de 32 bewoners van de vier psychogeriatrische units en de vrijwilligers. Niet om te controleren, maar juist om de vrijheid te vergroten en persoonlijke zorg te bieden.

Nauwe samenwerking

Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen Thebe, Detron en Eurocom Group. Technology Partner Eurocom leverde de zorgoplossing en vervult de rol van Business Intelligence consultant. Hiermee wordt er waardevolle kennis uit alle data gehaald. Implementatiepartner Detron installeerde de infrastructuur en biedt support. De projectleiders van de betrokken partijen managen het project samen. “We komen elke drie weken samen”, vertelt Carla. “Waar staan we? Waar lopen we tegenaan? Welke acties moeten we uitzetten? In mijn rol kijk ik vanuit de bewoners. Wat betekent het voor hen? Dat werkt prettig zo, die samenwerking.”

Dit is een deel van het artikel gepubliceerd op de website van Open Care Connect. Klik hieronder op de knop om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledige artikel