Waardenburg, 16 augustus 2012 – Detron maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van MSA-ICT en de online ICT store Megasellers (MSA) in Houten.

Door de overname neemt de omzet van Detron dit jaar naar verwachting met ongeveer € 5 miljoen toe en verstevigt Detron haar positie als toonaangevende ICT-speler in de Nederlandse markt.

MSA is een directe aanvulling op het portfolio van het recent overgenomen Rotterdamse bedrijf ISSUE en zorgt voor verdere volumevergroting. Daarbij kan MSA door de overname haar klanten het uitgebreide dienstenpakket van Detron aanbieden, waaronder de recent geïntroduceerde Cloud werkplek en telecom- en telefoniediensten.

George Banken, CEO van Detron: “Net zoals de recente overname van ISSUE wordt met de overname van MSA het assortiment van Detron nog verder uitgebreid. De MSA klanten profiteren voortaan van bredere beschikbaarheid van ICT-expertise van Detron. Gezamenlijk bieden we IT hardware en software, en alle producten en diensten op het gebied van telecom en telefonie.”

Raymond Perridon, oprichter van MSA: “Nu MSA onderdeel wordt van Detron kunnen wij onze klanten een volledig pakket van telecom- en ict-diensten bieden. Daarnaast is Detron één van de meest succesvolle en snelst groeiende ICT-bedrijven van Nederland, waarbij de klant onbetwist op nummer één staat. Dit sluit goed aan bij de cultuur van MSA.”

De activiteiten van MSA worden voortgezet onder de naam Detron Information Technology B.V.