Waardenburg, 24 februari 2012, Detron ICT & Telecom Groep, totaalleverancier van ICT- en telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt, kijkt terug op een succesvol 2011.
 

Voor het eerst in haar bestaan is de omzet door de €100 miljoen grens heen gegaan naar een omzet van €103 miljoen (2010: €97 miljoen). De winstgevendheid is licht gestegen, ondanks de substantiële investeringen die Detron in de kwalitatieve verbetering van haar organisatie heeft gedaan. De EBITDA bedraagt €7,4 miljoen (2010: €7,5 miljoen).

Drie acquisities in 2011

In 2011 heeft Detron drie acquisities afgerond. In juni heeft Detron de zakelijke breedbandprovider Zoranet gekocht en in juli heeft het de Managed Voice Solutions afdeling van Tele2 Zakelijk overgenomen. Eind december wist Detron bovendien de detachering-, installatie- en serviceactiviteiten van ICT-dienstverlener 2e2 over te nemen. De overnames zullen in 2012 volledig bijdragen aan de omzet en winst van Detron.

Goed begin 2012

Detron is in 2012 voortvarend van start gegaan met de naamswijziging van haar dochterbedrijven Kender Thijssen en Finntax naar respectievelijk Detron ICT Solutions en Detron Telecom Solutions. Detron positioneert zich hiermee duidelijker als totaalleverancier van ICT- en telecomoplossingen voor de zakelijke markt. Daarnaast heeft het bedrijf RTL Nederland aan haar klantenportefeuille kunnen toevoegen.

Vooruitblik 2012

Voor 2012 verwacht Detron een omzetniveau van €120 miljoen te realiseren en een verdere verbetering van de EBITDA te realiseren. Daarnaast zal er verder gewerkt worden aan operationele verbeteringen, zoals bijvoorbeeld het verhogen van de klanttevredenheid ten aanzien van onze helpdeskondersteuning. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de uitrol van de ‘Cloud werkplek’ voor de zakelijke markt. Met de Cloud werkplek kunnen medewerkers vanaf elk apparaat bij hun data en applicaties en hoeven bedrijven niet meer te investeren in apparatuur of software.