Dit voorjaar hebben HIS, onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR|HIS), en Detron ICT Groep voor de vijfde keer op rij het contract voor het cluster VoIP centrales van OT 2010 verlengd. Het cluster VoIP centrales is een aanbestedingsproject voor telecomdiensten bij de Rijksoverheid en werd in april 2012 door Detron gewonnen.

De overeenkomst draait om de levering van op IP gebaseerde communicatiesystemen en de dienstverlening, die nodig is voor het inrichten, implementeren en beheren van deze systemen. Van de overeenkomst maken negen ministeries en ongeveer 100 Rijksoverheidsorganisaties gebruik.

Met deze vijfde verlenging van de overeenkomst is de maximale looptijd bereikt en wordt het contract volledig uitgediend. De betrokken partijen bouwen de aankomende periode samen verder aan de ontwikkeling van kennis, kunde en organisatie om in te spelen op de veranderende marktvraag en de transitie naar Unified Communications in gang te zetten.

De overeenkomst werd op 28 maart jl. getekend door de CIO BZK Jan Gudde en Peter Bakker, business unit directeur van Detron. De CIO BZK sprak zijn vertrouwen uit in Detron als partner “In deze tijd is het heel bijzonder dat een contract als deze tot vijf keer toe wordt verlengd. Dit kan alleen op basis van een goede samenwerking en een hoge servicegraad,” aldus Gudde.

Over Detron ICT Groep

Detron is dé onafhankelijke ICT-dienstverlener en levert (hybride) cloud-diensten, werkplekmanagement, lifecycle services, IT security services en (unified) communication-oplossingen. Detron geeft richting aan resultaat en ontzorgt opdrachtgevers door de regie over de ICT-omgeving over te nemen. Met een jaaromzet van ruim EUR 90 miljoen en 450 medewerkers is Detron een van de grootste niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen van Nederland.