Detron gaat voor WSP Parkstad, hét loket voor werkgeversdienstverlening en hét regionale expertisecentrum in de Limburgse regio Parkstad voor inclusieve arbeid, de IT-infrastructuur vernieuwen en beheren. Daarnaast verleent Detron werkplekondersteuning. Tegelijkertijd versterkt WSP Parkstad het Detron-team met collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Na een Europese aanbesteding koos WSP Parkstad opnieuw voor Detron. Al langere tijd ondersteunt Detron WSP Parkstad op het gebied van ICT. Tijdens deze aanbesteding onderscheidde Detron zich met een aanbod, dat zowel in kwaliteit als kosten uitstak boven de andere partijen. De hernieuwde samenwerking geeft een impuls aan de innovatie bij WSP Parkstad om in te kunnen blijven spelen op de continue veranderingen op het gebied van slimmer samenwerken en IT.

Door middel van een adoptieprogramma begeleidt Detron de invoering van ‘slimmer samenwerken’ met de nieuwe IT-werkplek. De nieuwe werkwijze staat vooral in het teken van de samenwerking tussen WSP Parkstad, haar partners en klanten en de Parkstadgemeenten. Detron maakt daarbij gebruik van medewerkers die door WSP Parkstad aan Detron ter beschikking worden gesteld. Deze mensen hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het slimmer inrichten van de werkprocessen kunnen zij prima meedraaien binnen Detron. Detron heeft hier al jarenlang ervaring mee.

De overeenkomst tussen WSP Parkstad en Detron is ingegaan op 1 mei 2018 en heeft een looptijd van vier jaar met de optie van een verlenging van een jaar. De komende maand maakt Detron een start met het vernieuwen van de IT-infrastructuur en het werkplekconcept.

Over Detron ICT Groep

Detron is dé onafhankelijke ICT-dienstverlener en levert (hybride) cloud-diensten, werkplekmanagement, lifecycle services, IT security services en (unified) communication-oplossingen. Detron geeft richting aan resultaat en ontzorgt opdrachtgevers door de regie over de ICT-omgeving over te nemen. Met een jaaromzet van ruim EUR 90 miljoen en 450 medewerkers is Detron één van de grootste niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen van Nederland.