Uniserver wordt eigenaar van de datacenterinfrastructuur van Detron. Het doel van deze samenwerking is dat Detron klanten meer slagvaardigheid en innovatiekracht wil bieden.

Dit gebeurt door de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening samen met Uniserver nog beter te maken. Het partnerschap omvat de complete datacenterinfrastructuur van IT-dienstverlener Detron. De migratie vindt de komende maanden plaats.

“Dit is in alle opzichten een grote stap voor ons”, vertelt een trotse Emile Schouwstra, commercieel directeur van cloud distributeur Uniserver. “Het is één van onze grootste projecten ooit en we zijn er trots op dat Detron heel bewust voor ons kiest. Beide bedrijven complementeren elkaar op een mooie manier en we doen dit project in nauwe samenwerking.”

Snelheid creëren

Ook Tom Tank, CEO van Detron, is blij met de samenwerking. Hij ziet veel voordelen voor klanten als het om snelheid en kwaliteit gaat. “We kiezen er hiermee voor om meer te standaardiseren én te automatiseren. Het onboarden van klanten kan nu sneller met minder kans op fouten en storingen.”

Uniserver werd na een uitvoerig traject uit vijf kandidaten gekozen. Tank: “Uniserver past qua DNA heel goed bij Detron. De onderlinge samenwerking, niet alleen op directieniveau maar ook tussen de verschillende teams, was vanaf het begin prettig. We spreken dezelfde taal en hebben dezelfde visie. Ook gebruiken we voor een groot deel dezelfde systemen. Over de vraag hoe we de diensten aan gaan bieden in de markt en het prijsniveau werden we het ook snel eens.”

Nu gaan beide bedrijven aan de slag met het migratietraject. Tank: “Kwaliteit gaat boven snelheid. We leggen de lat extreem hoog als het gaat om het voorkomen van onderbrekingen van onze dienstverlening aan klanten. De overstap vereist daarom veel voorbereiding, maar ik weet zeker dat het soepel gaat verlopen.” Schouwstra twijfelt daar ook niet aan: “Migraties zijn al minimaal twaalf jaar onze core business.”

Winnende combinatie

Uniserver neemt vaker datacenteromgevingen over van bedrijven die hun clouddienstverlening naar een hoger niveau willen tillen, met een sterke focus op de klant. Het bedrijf doet dat vandaag de dag bij meer dan honderd partners. Schouwstra vergelijkt de datacenteromgeving met de motor van een auto. “Ons ideaalplaatje is dat wij een betrouwbare en snelle motor in elkaar zetten die getuned kan worden, dat onze partners de auto bouwen en dat de eindklant achter het stuur zit. Samen heb je dan een winnende combinatie. Ook in dit geval.”