Veenendaal, 2 juni 2020 – Detron is door Zorggroep Tangenborgh gekozen als ICT partner voor de toekomst. Detron zal circa 1.500 nieuwe digitale werkplekken plus achterliggende infrastructuur leveren en beheren. De samenwerking is ingegaan medio mei en kent een minimale looptijd van vijf jaar.

Volgens Jan de Goede, bestuurder van Tangenborgh, is deze keuze vernieuwend voor Tangenborgh, maar volledig in lijn met de strategie om te focussen op de kernactiviteiten, te weten: het verlenen van zorg aan ouderen gericht op wonen, zorg en welzijn. “ICT is daarbij een essentieel middel dat steeds belangrijker zal worden”, aldus De Goede.

Emile Jongboer, CCO van Detron: “We zijn bijzonder trots op het verwelkomen van Tangenborgh als klant. Daarmee verstevigen wij onze positie als ICT-dienstverlener in de zorgbranche. De digitale werkplek die wij aan Tangenborgh gaan leveren, is qua aanpak en functionaliteiten sterk vernieuwend en biedt branchespecifieke mogelijkheden.”

Over Detron

Detron is Nederlands grootste onafhankelijke ICT-dienstverlener van werkplekdiensten, (hybride) cloud- en infrastructuurdiensten, connectiviteit, security en (unified) communication-oplossingen. Detron is actief binnen alle sectoren, met ervaren teams. Detron geeft richting aan resultaat en ontzorgt opdrachtgevers door de regie over de ICT-omgeving over te nemen.

Over Tangenborgh

Zorggroep Tangenborgh is gespecialiseerd in het aanbieden van zorg voor ouderen en gericht op wonen, zorg en welzijn. Vanuit 15 woonzorglocaties in Zuidoost-Drenthe wordt met zo’n 1.500 medewerkers dagelijks intensieve zorg verleend. Als expert in psychogeriatrie heeft Tangenborgh landelijk de basis gelegd voor een innovatieve zorgaanpak voor mensen met dementie.