ICT en telefonie zijn het afgelopen decennium voor een groot deel samengesmolten tot Unified Communications. Die ontwikkeling zet zich nu door, met de samensmelting van UC en de rest van de IT. Dat proces is door de pandemie extreem versneld. In dat licht brengt Detron op basis van technologie van AudioCodes haar platform voor ‘communiceren 2.0’ nu ook naar de digitale werkplek.

Download de Digital Workspace whitepaper

De digitale werkplek is niet meer weg te denken uit ons werkende leven. Samenwerking en de integratie van verschillende communicatiemiddelen in één Unified Communications-platform is daarbij van cruciaal belang. De pandemie heeft dat proces alleen maar versneld, zo zegt Emile Jongboer, CCO bij Detron. “Opeens zat iedereen thuis en moesten we op een andere manier leren samenwerken.” De noodzaak dat mensen bereikbaar moeten zijn voor interne én externe vragen en om veilig data te delen en te bewerken, ook met klanten en leveranciers, is alleen maar groter geworden. “Je verwacht dat mensen met elkaar bellen en mailen, maar organisaties zien hoe de dingen zijn veranderd. Er zijn allerlei mensen die op hetzelfde moment aan dezelfde dingen werken, zowel binnen als buiten de organisatie. Dat betekent dat je de werkplek zo moet organiseren dat je op ieder moment, op iedere plek en vanaf ieder device bereikbaar moet zijn vanuit de cloud.”

Adrie Waterman, bij Detron verantwoordelijk voor business development, voegt eraan toe dat telefonie minder centraal staat in de communicatie dan voorheen. “Tiencijferig bellen gebeurt nog maar weinig. Je belt tegenwoordig e-mailadressen, en je chat bijvoorbeeld eerst met de vraag of iemand beschikbaar is voor een call-gesprek. Dat is niet bellen, maar samenwerken, waarbij je documenten deelt en vergaderingen belegt. Dat is communiceren 2.0.” Microsoft Teams, zo zegt Waterman, is daarvoor een belangrijke oplossing gebleken, vooral tijdens de pandemie, maar ook nu we weer deels terugkomen op kantoor.”

Dit is een deel van het interview gepubliceerd door ChannelConnect. Klik hieronder op de knop om het volledige interview te lezen.

 

Lees het volledige interview

Whitepaper: ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’

Thuiswerken of werken op een andere locatie dan (uitsluitend) op kantoor is de afgelopen tijd de norm geworden; het nieuwe normaal. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een digital workspace? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je allemaal op letten?

Download hier het gratis whitepaper ‘De Detron Digital Workspace: alles wat je wilt weten’:

Download de Digital Workspace whitepaper