Tijdens de coronacrisis kozen veel organisaties voor een snelle digitale oplossing om thuiswerken te faciliteren. Alles moesten simpelweg draaiende gehouden worden. De nieuwe werkwijze is nu vaak hybride geworden, omdat er vanaf verschillende locaties gewerkt wordt. Er is nagedacht over hoe dit op de lange termijn moest worden ingericht. Daarom kozen steeds meer organisaties voor een moderne ICT-werkplek. Maar waarom is deze moderne ICT-werkplek zo belangrijk? De belangrijkste voordelen zetten we voor je op een rij.

De voordelen van een moderne ICT-werkplek

 • Samenwerken en bestanden delen

  Waar, wanneer en hoe jij dat wilt

 • Overal communiceren

  Communiceren is essentieel voor een goede samenwerking

 • Security

  Zorgeloos je organisatie goed beveiligd houden

 • Gepersonaliseerde werkplek

  Een op maat gemaakte omgeving, zo gebruiksvriendelijk mogelijk

1. Samenwerken en bestanden delen

Allereerst is het goed om te weten dat een goede moderne ICT-werkplek (deels) vanuit de cloud draait en hier toegang tot biedt. Dit betekent dat bestanden in de cloud opgeslagen staan en dat medewerkers hier altijd bij kunnen via ieder device. Zoals een pc, tablet of smartphone. Hierdoor beschikken medewerkers altijd en overal over documenten, gegevens en applicaties die ze nodig hebben. Willen medewerkers thuis of op een andere locatie snel wat bijwerken of taken wijzigen? Ook dat is geen probleem, omdat alle gegevens en apps altijd zijn gesynchroniseerd. Iedereen heeft daarmee vanuit elke locatie toegang tot zijn e-mail, agenda en taken. Een moderne ICT-werkplek kun je ook aanvullen met de benodigde functionaliteiten, denk aan het optimaliseren van printing, device management of het gebruik maken van een digitale werkplekcoach. Ook een online portal, dataopslag en back-up-faciliteiten zijn handige functionaliteiten om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met dit gebruikersgemak vergroot je niet alleen de tevredenheid van jouw werknemers, maar wordt ook de productiviteit verhoogt.

2. Overal communiceren

Goed kunnen communiceren met je collega’s, klanten of leveranciers is één van de belangrijkste voorwaarden als het gaat om een moderne ICT-werkplek. Natuurlijk wil je deze manier van communiceren zo gebruiksvriendelijk en zo laagdrempelig mogelijk houden. Zo biedt Microsoft teams de opties van inzage in beschikbaarheid van medewerkers, onderling communiceren (chat en spraak) en online vergaderen met elkaar. Met Microsoft Teams Bellen kan je nu zelfs bellen met je mobiele apparaat. De bereikbaarheid van medewerkers wordt verhoogd, omdat ze niet meer gebonden zijn aan een vaste werkplek. Met Microsoft Teams worden verschillende manieren van communiceren gebundeld en voor medewerkers makkelijk toegankelijk gemaakt. Zo kan ook een Jabra headset een toevoeging zijn aan de moderne werkplek. Door de noice cancelling functie wordt er vaak minder hinder ondervonden van omgevingsgeluid. Je zorgt er bovendien voor dat gesprekken die privacygevoelig zijn, niet makkelijk afgeluisterd kunnen worden.

3. Security

Sinds medewerkers op verschillende locaties zijn gaan werken is er nóg meer aandacht besteed aan het beveiligen van digitale systemen. Het voordeel hiervan is dat de beveiliging van deze systemen de afgelopen tijd flink vooruit is gegaan. Security wordt tegenwoordig steeds complexer. Als je kiest voor een moderne ICT-werkplek, investeer je daarmee vaak ook in een andere manier van securitybeheer. Dit gebeurt met intelligente en beproefde veiligheidsmaatregelen. Bij een moderne ICT-werkplek wordt je organisatie door securitybeheer ook optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld malware, ransomware en andere digitale bedreigingen. Daarbij wordt er vaak ook nagedacht over trainingen voor het personeel, zodat medewerkers goed zijn geïnformeerd over hoe om te gaan met online beveiliging. Met het kiezen voor een moderne ICT-werkplek, zijn dit allemaal zaken die worden meegenomen waardoor de security wordt geoptimaliseerd. Zo blijft je organisatie altijd goed beveiligd en kan er zorgeloos gewerkt worden.

4. Gepersonaliseerde werkplek

Een moderne ICT-werkplek is vaak ook gepersonaliseerd. Dit is juist zo belangrijk, omdat medewerkers zo prettig en efficiënt mogelijk moeten kunnen werken. De manier van werken en de daarmee samenhangende behoeftes van werknemers zijn natuurlijk enorm verschillend. Niet alleen de verschillende sectoren, maar ook de uiteenlopende functies vragen allemaal iets anders van een werkplek. Je ziet nog wel eens dat er wordt gekozen voor een ‘one-size-fits-all’ benadering, waarbij de IT-afdeling een standaardoplossing heeft bedacht voor alle werkplekken. In deze benadering staan beheersbaarheid en security voorop, niet de specifieke wensen en behoeften van werknemers. Zoals het gebruik van dezelfde apps, systemen en apparaten. Een standaardoplossing is begrijpelijk, maar biedt niet de flexibiliteit die we in deze tijd gewend zijn en nodig hebben. Het voordeel van een moderne ICT-werkplek is juist dat je medewerkers een op maat gemaakte omgeving kan bieden, waarin ze kunnen werken zoals zij dat prettig vinden.

Over de Detron Digital Workspace

Naast alle voordelen die hierboven zijn genoemd, geloven wij dat het investeren in een moderne ICT-werkplek noodzakelijk is in deze tijd. Detron is ook dé specialist op het gebied van een moderne werkplek en andere ICT-dienstverlening. Overal, altijd en veilig: dit zijn onze kernwaarden. Wij zorgen ervoor dat de digitale werkplek altijd beschikbaar en bereikbaar is voor jou en je team. Er wordt vooral gekeken naar de werkstijl die bij jouw organisatie past en wat je wensen zijn op het gebied van mobiliteit, data en support. Wat jouw wensen voor je organisatie ook zijn, er wordt met je meegedacht om dit te realiseren.

Wil je meer weten over voordelen de moderne ICT-werkplek, download dan nu de whitepaper.

Download de Digital Workspace whitepaper