Altijd en overal werken, dat kan alweer een hele tijd. En samenwerken doen we al zo lang als de mensheid bestaat. Maar met de huidige technologieën, kun je nu nóg slimmer samenwerken. Wil je weten hoe? Lees onze tips om slimmer samen te werken.

Meer weten? Praat eens verder met Ronald!

Ronald Magendans, solution consultant
088 44 60 000

Slim samenwerken, vergaderen, informatie delen, communiceren

Slim samenwerken aan documenten

Veel organisatie gebruiken Citrix ShareFile, OneDrive for Business en/of Office365. Als een organisatie overstapt op een dergelijk platform, weten de meeste medewerkers vaak niet wat dit aan (nieuwe) mogelijkheden betekent. Het opleiden van gebruikers staat vaak onderaan de lijst of wordt zelfs overgeslagen of vergeten.

Wist je bijvoorbeeld dat je op deze platformen heel eenvoudig documenten met elkaar kunt delen? Dat je met meerdere collega’s tegelijkertijd aan hetzelfde document of aan een presentatie kunt werken? En dat je precies kunt aangeven wie op welk niveau toegang krijgt en voor hoe lang? En dit zijn slechts enkele, simpele voorbeelden.

Slim samen vergaderen

Een vergadering inplannen met een collega. Klinkt eenvoudig, maar valt vaak vies tegen in de praktijk. Laat staan een afspraak maken met meerdere collega’s. Voor een paar euro per maand kies je voor Office 365, waarbij Business Essentials de voordeligste opties is. Je hebt dan online toegang tot de welbekende Office 365 applicaties, inclusief Exchange (mail) online, 1 TB aan opslag per gebruiker en de mogelijkheid om Skype for Business te gebruiken. Vooral dit laatste is voor veel organisaties interessant. Met een paar muisklikken plan je een online vergadering en nodig je collega’s uit. Deelnemen kan vanuit huis, op kantoor, onderweg door in te bellen etc. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Slim samen informatie delen

Het delen van informatie en het versturen van bestanden is niet altijd even vanzelfsprekend. Een uitdaging is bijvoorbeeld het versturen van (te) grote e-mailbijlages. Soms overschrijden ze het maximaal aantal toegestane MB’s, een andere keer lukt het versturen niet of verloopt het tergend traag. Er zijn diverse oplossingen beschikbaar, die dit probleem omzeilen door alleen een linkje naar de betreffende informatie te versturen. De ontvanger kan de informatie online bekijken, bewerken of downloaden wanneer het uitkomt. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden tot het beperken van de toegang, het versleutelen van de data en het laten verlopen van de informatie na een bepaalde tijd.

Slim samen communiceren

Over slimmer samenwerken is veel te doen. De ontwikkelingen rondom Unified Communications en tijd-, plaats- en device-onafhankelijk - communiceren 2.0 - volgen elkaar snel op. Naast bovenstaande tips praten we je graag helemaal bij tijdens ons eerstvolgende Destination Tomorrow event. Het thema is ‘Hoe werk je samen over de grenzen van je eigen organisatie?’ Hiervoor zijn we te gast bij het pas compleet verbouwde Museum voor Communicatie in Den Haag. Dit museum stelt de impact van communicatie op mens en maatschappij aan de orde en onthult op eigentijdse wijze de verschillen en overeenkomsten van communicatie vroeger en nu. Een zeer toepasselijke locatie kortom voor de volgende Destination Tomorrow!

Destination Tomorrow seminar.

Wil je meer te weten komen over Communiceren 2.0, unified communications & collaboration, tijd-, plaats- en device onafhankelijk werken, zelf je bereikbaarheid managen. Dit en meer behandelen we 25 oktober tijdens ons volgend Destination Tomorrow seminar. Meld je nu aan

 

Steeds meer organisaties kiezen voor Skype for Business. Effectief samenwerken en communiceren via dit platform biedt nu nog meer voordelen. Lees meer: Skype for Business

Neem contact op met Ronald