Newsroom

Acht besmette Android-apps

Afgelopen week zijn 2.600 Nederlanders slachtoffer geworden van besmette apps uit de Play Store van Google (voor Android-toestellen).

Vragen over In Control? Neem contact op met Roger

Roger van Santen, voor al je vragen over managed services
T: 06 51 27 36 77
LinkedIn

Het gaat om acht apps waarmee je je telefoon kunt opschonen, met namen als: Clear Android, Cleaner for Android en World News PRO. Deze apps zijn fake en worden gebruikt door hackers om wachtwoorden voor internetbankieren te achterhalen. Detron partner ESET heeft de apps ontdekt en geeft aan dat het nog onduidelijk is hoeveel wachtwoorden in handen zijn gevallen van hackers.

Getroffen medewerkers?

Voor IT-afdelingen is het belangrijk om medewerkers op de hoogte te brengen van deze besmette apps. Indien medewerkers binnen je organisatie een van deze apps hebben gedownload op hun telefoon of tablet, geldt het volgende advies:

  • Ga naar Instellingen > Beveiliging > Apps voor apparaatbeheer.
  • Vink Adobe Flash Player, Adobe Update of Android Update uit.
  • Verwijder de genoemde apps van je telefoon.
  • Verander het wachtwoord van je internetbankierenaccount.
  • Houd afschrijvingen op je bankrekening goed in de gaten.

 

Aanvallen voorkomen

Indien de endpoints van je medewerkers niet centraal beheerd worden, is het lastig om het gedrag van medewerkers te controleren en te beïnvloeden - met name doordat medewerkers steeds vaker vanuit huis werken in de cloud werken via mobiele apparaten. In Control van Detron biedt hulp bij het beheer van endpoints. Met deze managed service voor endpoints kunnen medewerkers op ieder endpoint veilig en betrouwbaar werken. Mocht je hier behoefte aan hebben, neem dan gerust contact op met Roger van Santen.

Meer weten over In Control?